Marokkansk inspireret tærte

oprettet d.

Marokkansk inspireret tærte

Marokkansk inspireret tærte
Vegetarisk/vegansk
6 personer
 
Dejen – Kan sagtens købes forlavet.
(til en medium størrelse tærteform.)
 
60 g. Koldt vand
40 g. Olie efter eget valg
55 g. Grahamsmel
90 g. Hvedemel eller speltmel
1 ½ tsk. Havsalt
 
Saml tærtedejen til en kugleform og rul den herefter ud mellem to stykker bagepapir, for at gøre det nemmere at få dejen op i en tærte form. Forbag tærtedejen i 10-12 min ved 200 grader varmluft.
 
Fyld og krydderier
2/3 af en pakke soy4you mørk granulat.
½ soya fløde
2 spsk couscous eller quinoa
1/2 brik grøntsags bouillon
1 ds. Hakkede tomater
½ - 1 spsk kokosolie eller anden olie til stegning.
1 grofthakket løg
100 g. Snittet savoykål
100 g. Revet gulerod
2 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Mynte eller mere
1 økologisk citron, revet og sendere presset udover tærten.
1 tsk. Salt (eller mere efter smag)
peber efter smag
 
Hvis ønsket tilsæt 1-2 æg. Æggeerstatning kan bruges eller helt undlades efter ønsket konsistens.
 
Tilberedning
Steg grøntsagerne til de er møre. Tilsæt couscous eller quinoa og rist det let, hæld eventuelt lidt væde på panden, hvis nødvendigt. Tilsæt resten af ingredienserne  og hæld 4-5 dl. Vand i blandingen, da soy4you kræver godt med væde. Kogmassen ind, hæld den ned i din forbagte tærtebund, hæld æggemassen over (eller mix æggeerstatningen i før massen hældes i tærtebund) i på  og drys ost på toppen (jeg brugte normal ost, vegansk kan bestemt også bruges.)
 
Serves gerne med citron saft presset ud over, med lidt frisk mango, tabouleh, tzatziki eller humus på siden.

 

Opskriften er lavet af Mia Weidekamp. Find yderligere inspiration på hendes Instagram her


Kommentar(er) 1

  • jeanette
    jeanette

    Skal denne ikke i ovnen igen når fyldet er kommet i tærteformen/dejen?? i så fald ved hvilken temperatur og hvor lang til?

    Svar

Skriv din kommentar