Græskarmos med porre og faux kylling

oprettet d.

Græskarmos med porre og faux kylling
2 portioner
 
Ingredienser:
Græskarmos:
1 stort hokkaido græskar
1 dl valgfri mælk ( jeg brugte soya )
2 tsk fint hakket timian
salt og peber
 
Topping:
2 porrer, i tynde skiver
Smagsneutral kokosolie til stegning
Friske tomater i tern
Frisk timian
 
Faux kylling:
75 g soja bites
2 dl vand
1 tsk grøntsagsbouillion
 
Marinade:
1 dl tamari ( glutenfri soya )
1 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika
1 tsk. honning eller anden sødning
1 fed hvidløg, fint revet
 
Tilberedning:
I en gryde bringes 2 dl vand tilsat grøntsagsbouillon i kog. Når vandet koger tages gryden af varmen og der slukkes for blusset. Kom soja bites i gryden i gryden og lad det trække i 5 min.
Pisk imens alle ingredienserne til marinaden sammen.
Hæld evt. overskydende væske fra de udblødte soja bites og vend dem sammen med marinaden og lad det trække i 5-10 min.
Del græskaret i 2 halve og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskaret i grove tern og damp det mørt i en smule vand i ca. 10 min.
På en pandes steges porren mør i kokosolie i ca. 10 min.
På en anden pande steges de marinerede soja bites i ca. 5 min eller til marinaden er stegt væk og soja bites er blevet gennemvarmet.
Kom den dampede græskar i en skål og tilsæt mælk, timian og salt og mos den enten med en gaffel eller med en stavblender, smag til med salt.
 
Anret græskarmosen i en dyb tallerken, fordel porre og soja bites ovenpå og drys med tomater og frisk timian.

Opskriften er lavet af Maria fra Vanløse Blues - læs mere om geniale grøntsager på hendes blog.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar