Squash-spaghetti og vegesovs

oprettet d.

Squash-spaghetti og vegesovs

En høj protein og ren vegansk (= ren plantebaseret) ret, hvor sovsen er lavet på basis af granuleret soya, som er et 100 % naturligt alternativ til kød. Har du endnu ikke prøvet granuleret soya, kan jeg kun anbefale det. Det er nemt og hurtigt at arbejde med og du kan suverænt påvirke smagen, som du har lyst, da det er smagsneutralt.

 

Squash-spaghetti og vegesovs med Soy4you

3-4 personer

125 g Soy4you, granuleret lys

1 stort løg (125 g, pillet vægt)

3 mellemstore gulerødder (170 g, skrællet vægt)

2 spsk olivenolie

Ca. 2 tsk st. karry med top

Ca. 2 tsk st. chili med top

Ca. 2 tsk st. koriander med top

Ca. 2 tsk st. spidskommen med top

400 ml kokosmælk

Ca. 2 dl grøntsagsbouillon

Ca. 4 spsk Tamari (glutenfri soyasovs)

500 g grønne squash

100 g baby spinat

Salt, peber

1: Kom soy4you i en skål og hæld ca. 1½ l kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter. Hæld derefter soya i et dørslag til afdrypning.

2: Sauter hakket løg og gulerødder skåret i tern i olie i ca. 8 minutter.

3: Øg varmen og tilsæt krydderierne og steg under omrøring i 20-30 sekunder.

4: Hæld kokosmælk, bouillon og Tamari på og bring i kog. Tilsæt udblødt soya og lad det derefter småsnurre i 10 minutter.

5: Skær squash i strimler med et strimlejern eller spiralizer.

6: Vend spinatbladene i sovsen og varm til de falder sammen. Smag retten til.

 

Energiindhold på 100 g: 362 kcal fordelt på: Protein 66 g, fedt 8 g, kulhydrat 8 g. Kostfibre 20 g.

 

Besøg Pias køkken og få flere proteinrige opskrifter! 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar