Burger med glutenfrie burgerboller

oprettet d.

Burger med glutenfrie burgerboller
Opskrift giver 6 stk. Energiindhold pr. burger uden fyld:393 kcal fordelt på: Protein 70 g, fedt 5 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 23 g.

Her til aften har menuen været uden kød og stod på denne mættende vegetar burger sammen med bønnefritter og en dip lavet på halv skyr og halv mayonnaise (Hellmanns).
Bøffen er lavet på basis af granuleret soya og burgerbollen på basis af kikærte- og quinoamel og dermed glutenfri.
Vores fyld var salatblade, løgringe, tomater, avokado, mayonnaise og stærk chilisovs, men kan selvfølgelig fyldes efter smag og behag.
Både bøffer og burgerboller er fryseegnet.

Ingredienser  
Burgerboller
4½ dl lunkent vand
25 g gær
1½ tsk honning
¾ tsk salt
2 spsk olivenolie
2 spsk fiberHusk (den gule)
75 g kikærtemel
Ca. 240 g quinoamel
1 æg
½ spsk sesamfrø
 
Bøffer 
125 g soya granuleret mørk
1 l kogende vand
1 mellemstort løg
2 tsk fiberHusk (den gule)
2 æg
1 spsk st. spidskommen med top
½ spsk røget paprika
2 tsk salt
2 tsk peber
 
Fyld:
Salatblade
Løgringe
Avokado
Tomater
Mayonnaise
Stærk chilisovs
Eller hvad du nu har lyst til
 
Tilberedning glutenfrie burgerboller
Kom vandet i en skål. Rør smuldret gær og honning i. Rør til gæren er opløst. Lad det stå i ca. 5 min.
Rør salt og olie i. Kom fiberHusk i og pisk dejen med et piskeris. Lad det stå et par minutter.
Tilsæt kikærtemel og halvdelen af quinoamelet og rør det sammen med en elpisker (brug dejkrogene) eller i en røremaskine. Tilsæt mere quinoamel lidt efter lidt, mens der røres, men gem lidt af det.
Kom lidt quinoamel på bordet og ælt dejen let i hånden. Tilsæt quinoamel, til den ikke klistrer længere. Del dejen i seks stykker og form dem til ca. 2 cm høje boller.
Læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1 time.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesam. Bages på næstnederste rille i den varme ovn i 22-24 min.
Afkøl på rist.
 
Tilberedning af vegetarbøffer
Kom soya granulat i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 min. Hæld overskydende vand fra og afkøl.
Bland soya, finhakket løg, fiberHusk, æg og krydderier grundigt sammen.
Form til 6 flade bøffer direkte på en plade med bagepapir.
Bages i en 200 grader varm ovn i 16-18 min.

Besøg Pias køkken og få flere proteinrige opskrifter! 


 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar