Forårsruller med hvidkål - vegansk og glutenfri

oprettet d.

Forårsruller med hvidkål - vegansk og glutenfri

Forårsruller med hvidkål, porrer eller forårsløg (afhængig af sæson) og sojagranulat. Krydret med koriander, karry, chili og frisk ingefær. Kan serveres som forret eller som hovedret med en lækker salat. 

- 8 stk.

Ingredienser
1 pakke forårsrulledej (du skal blot bruge 8 stykker)*
100 gram sojagranulat (den økologiske)
4 dl kogende vand
1 grøntsags bouillon terning
1 porre eller 4 forårsløg
1/4 hvidkålshoved
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. karry
2 tsk. chili
En smule friskrevet eller stødt ingefær
En smule olivenolie til stegning
Sojasauce til servering
*kan købes i blandt andet Meny og hos asiasiske købmænd på frost. Hvis du ikke tåler gluten, kan du bruge rispapir og bruge fyldet til friske forårsruller

Tilberedning

Tag forårsrulledejen op af fryseren ca. en time før de skal bruges. På samme tid lægges sojagranulat i blød med kogende vand og grøntsags bouillon.
En times tid senere kan du begynde at snitte porrer/forårsløg og hvidkål fint. Svits dem på en pande med en smule olivenolie og krydderier (inkl. ingefær). Svits det opblødte sojagranulat med på panden i et par minutter. Tag panden af varmen og lad det hele køle lidt af inden forårsrullerne laves.
Når du åbner pakken med forårsrulledej lægges et rent og vådt viskestykke over dejen, så den ikke tørrer ind. Dette gør det også nemmere at skille lagene fra hinanden. Skil forsigtigt forårsrulledejen fra hinanden ved at hive et lag af ad gangen.
Læg et stykke forårsrulledej skråt på et skærebræt, læg ca. 3-4 spsk. fyld midt på dejen. Rul dejen skråt sammen, sørg for at rulle den stramt til. Når du har rullet halvvejs foldes siderne ind, og til sidst lukkes den helt sammen. Der er flere måder at rulle forårsruller på. Hvis du skulle have problemer, kan du helt sikkert finde en video på youtube, der kan hjælpe dig.
Svits forårsrullerne kortvarigt på begge sider, på en pande i en smule olivenolie.
Skær dem skråt over på midten, server med sojasauce og friske krydderurter, eksempelvis brøndkarse.

NB. Bruger du den traditionelle granulat i stedet for den økologiske, da skal denne blot sættes i blød 10 minutter. Evt overskydende bouillon hældes fra inden det svitses på panden

Besøg Englerod og find plantebaserede-, allergivenlige- og sukkerfrie opskrifter. 


Kommentar(er) 1

  • Anita Hansen
    Anita Hansen

    Du skriver glutenfri, men dejen er ikke glutenfri, og rispapir minder ikke om forårsrulle dej. Så jeg synes din overskrift er lidt misvisende. Mvh Anita

    Svar

Skriv din kommentar