Madvafler med sd kartoffelmos - vegansk og glutenfri

oprettet d.

Madvafler med sd kartoffelmos - vegansk og glutenfri
I får lige endnu en vaffelopskrift, men denne er ikke en sød en af slagsen, men i stedet madvafler. Proteinrige vafler med Soy4You sojagranulat, serveret med en skøn sød kartoffelmos. Vaflerne kan selvfølgelig også serveres med andet lækkert fyld, eller eksempelvis bruges i stedet for brød i en burger eller sandwich

Ca 10 stk vafler

Ingredienser vafler

100 gram økologisk sojagranulat
1 grøntsags bouillon terning
3 dl kogende vand
300 gram speltmel eller kikærtemel (for glutenfri version)
1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. hvidløgspulver
1 spsk. tørret timian
1 tsk. stærk cayennepeber
3 dl vand
Friskkværnet peber

Havsalt eller urtesalt


Ingredienser sød kartoffelmos
500 gram søde kartofler
1 spsk. agave- eller ahornsirup
2 tsk. tørret timian
1 knivspids chilipulver
Friskkværnet peber
Havsalt eller urtesalt


Tilberedning
Vafler:
Sojagranulat lægges i blød i en skål med kogende vand og en grøntsags bouillon terning, i ca. 10-15 minutter.I en separat skål blandes mel, bagepulver, hvidløgspulver, timian og cayennepeber. Vand tilsættes lidt efter lidt under omrøring, og det opblødte sojagranulat tilsættes. Rør det hele godt sammen og tilsæt rigeligt friskkværnet peber og en smule havsalt. Varm vaffeljernet op og tilsæt ca. 1 dl dej pr. vaffelplade, vaflerne bages.


Sød kartoffelmos:
De søde kartofler skrælles og skæres i små stykker, hvorefter de koges helt møre (ca. 15 minutter). Mos de kogte søde kartofler med en gaffel og tilsæt sirup og krydderier. Smag til med salt og peberVaflerne serveres med sød kartoffelmos eller andet lækkert fyld – kan også serveres med ex. stegte grøntsager.


Besøg Englerod og find plantebaserede-, allergivenlige- og sukkerfrie opskrifter. 
 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar