Gurkemeje pizza - vegansk

oprettet d.

Gurkemeje pizza - vegansk

Lækker og farverig pizza. Pizzabunden er med det skønne krydderi gurkemeje.
Gurkemejerødderne har været brugt som medicin i Asien i flere hundrede år, de indeholder blandt andet antioxidanter og virker antiinflammatorisk.
Du kan med fordel tilsætte lidt gurkemeje til eksempelvis ris, grøntsagsretter eller brød; som i denne opskrift i en pizzabund.
Pizzabunden kan laves glutenfri, hvis du ikke tåler gluten. Du skal blot bruge fuldkornsmajsmel samt boghvedemel som beskrevet i opskriften.

Til 4 personer (4 små)

Ingredienser:
Pizzabund:
2 tsk. tørgær
1/2 tsk. havsalt
250 ml lunkent vand
1 tsk. stødt gurkemeje
150 gram fuldkornsmel* eller fuldkornsmajsmel
ca. 150 gram durummel (gerne tipo 00), hvedemel eller boghvedemel
2-3 spsk. olivenolie
*eksempelvis fuldkornsspeltmel, fuldkornshvedemel eller
fuldkornsdurummel

Tomat sauce:
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse (70 g) tomatpure
Salt

Soy4you fyld:
3 fed hvidløg
400 gram hakkede tomater (friske eller på dåse)
1 grøntsags bouillon
100 gram økologisk sojagranulat*
1 spsk. tørret oregano
Friskkværnet peber
*Alternativt 125 gram granuleret soja mørk. Den økologiske variant suger mere væske, derfor passer det nogenlunde. 

Grøntsagssauce

350 gram kartofler

150 gram gulerødder

150 gram løg

ca. 1 dl af kogevandet

1 fed hvidløg

2 spsk. æbleeddikecider

1 tsk. dijonsennep

1 spsk. olivenolie (kan undlades)

ca. 1 dl gærflager (kan undlades)

Evt. en håndfuld cashewnødder

Havsalt


Pynt

Friskhakket spinat, et par skiver avocado, rød peber, brune svampe, rødløg og pinjekerne – du kan bruge lige det fyld du ønsker.

Tilberedning:
Pizza bunde – tørgær opløses med salt og lunkent vand, gurkemeje røres i og herefter fuldkornsmel lidt efter lidt. Til sidst mættes dejen med mel. Hæld et par spiseskeer olivenolie over dejen og ælt dejen godt igennem med fingrene. Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve en times tid ved stuetemperatur. Når dejen har hævet, æltes den hurtigt igennem igen, drys med lidt ekstra mel, hvis det er nødvendigt. Dejen deles nu op i fire lige store stykker. Hvert stykke dej trykkes ud på et stykke bagepapir. Du kan højst sandsynligt kun havde to pizzaer per stykke bagepapir.
Forbag nu bundene i fem minutter ved 200 grader varmluft

Soy4you fyld – hvidløg hakkes fint og tilsættes i en gryde sammen med hakkede tomater. Drys en bouillonterning i sammen med sojagranulat. Kog det hele op under omrøring og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt oregano og rigeligt med friskkværnet peber.

Grøntsagssauce - kartofler, gulerødder og løg skæres i små skæres i små stykker og koges helt møre. Når de har kogt sorteres vandet fra, men kogevandet gemmes.

De kogte grøntsager blendes i en skål med en stavblender sammen med ca. 1 dl af kogevandet.

Tilsæt hvidløg, æbleeddikecider, sennep, gærflager, olivenolie, gærflager og evt. en håndfuld cashewnødder og blend det hele grundigt. 
Hvis du ønsker en tyndere dip tilsætter du blot mere af kogevandet. Til sidst smages dippen til med ekstra gærflager og salt.


Tilsæt nu dit fyld på pizzaerne - først tomat sauce, så Soy4you fyld og dernæst grøntsager. Til sidst hældes lidt grøntsags sauce over pizzaerne. Pizzaerne bages nu igen i 7-8 minutter.
Når pizzaerne er kommet ud af ovnen, anrettes de eksempelvis med finthakket spinat og et par skiver avocado. Drys med oregano og friskkværnet peber.

Besøg Englerod og find plantebaserede-, allergivenlige- og sukkerfrie opskrifter. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar