Hakkedrenge med blomkålsbearnaise - vegansk

oprettet d.

Hakkedrenge med blomkålsbearnaise - vegansk

Veganske hakkebøffer med Soy4you. En traditionel dansk ret – på en utraditionel måde.
 
Opskrift til 4 personer
 
Ingredienser
Bøfferne: 
500 ml kogende vand
1 grøntsagsbouillon terning
125 gram mørk soy4you
150 gram kogte kartofler
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
2 tsk. Fiber husk el. 2 spsk. loppefrøskaller
1 dl vand
100 gram havregryn*
2 tsk. røget paprika el. 1 spsk. liquid smoke
Havsalt
Friskkværnet peber
Rapsolie til stegning

Bearnaisesaucen:
1 lille blomkålshoved
2 løg
2 dl hvidvin el. 2-3 spsk hvidvinseddike
1-2 tsk dijonsennep
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1 knivspids gurkemeje
Ca. 3 spsk tørret estragon
Havsalt
Friskkværnet peber


Tilberedning hakkedrenge

Grøntsagsbouillon røres ud i kogende vand og Soy4you stilles i blød i bouillonvandet i ca. 10-15 minutter.

I en skål blendes kartofler, løg og hvidløg med en stavblender; det opblødte Soy4you røres sammen med mosen. Fiber husk røres ud i vand, så det bliver en tyk masse, dette røres med i skålen. Havregryn røres i lidt efter lidt indtil det bliver en tyk fars. Til sidst krydres farsen med røget paprika eller liquid smoke, samt rigeligt med havsalt og friskkværnet peber.

Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft. Imens formes farsen til bøffer. Bøfferne steges hurtigt på panden så de bliver flotte og brune, herefter lægges de på en bageplade med bagepapir. Når alle bøfferne er forstegte bages de i ovnen i ca. 15-20 minutter. Hvorfor både på panden og i ovnen? Fordi det giver det bedste resultat.

Tilberedning bearnaisesauce
Blomkål skæres i små stykker og koges helt mørt, herefter sorteres vandet fra. Løg hakkes groft og “vandsteges”, i en gryde for sig selv, i hvidvin eller hvidvinseddike og sennep.

Det kogte blomkål tilsættes og blendes i gryden med en stavblender. Kokosmælk tilsættes, blend gerne det hele med stavblenderen igen.

Tilsæt en smule gurkemeje for farve og rigeligt med estragon indtil bearnaisesaucen får den ønskede smag.

Smag til med rigeligt salt og peber.

Bøfferne serveres til kartofler, en lækker salat og blomkålsbearnaise.

*Glutenfrie havregryn, hvis glutenintolerant

Besøg Englerod og find plantebaserede-, allergivenlige- og sukkerfrie opskrifter.


 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar