Det begyndte med en bønne…
Sojabønnen stammer fra Asien. Her er den blevet dyrket og brugt i madlavningen gennem årtusinder. 
Med tiden har brugen af sojabønner bredt sig til resten af verden, hvor den – lige som i Asien - bliver værdsat for sit høje indhold af letfordøjelige proteiner, gode aminosyresammensætning samt sine andre gode sundhedsmæssige egenskaber.
Sojabønner bliver i dag ikke bare dyrket i Asien, men på alle kontinenter herunder Europa og såmænd også i Danmark. Takket været sit meget høje indhold af protein er den et godt alternativ til kød. Den er verdens vigtigste bælgafgrøde.
 

For Soy4You er den lille bønne grundlaget for hele vores virksomhed. Det var den, det hele begyndte med. Og vi har tænkt os at lade den spire med masser af nye og velsmagende alternativer til traditionelle kødprodukter.

En vegetabilsk virksomhed med kød på

Soy4You er – på trods af sine vegetabilske produkter – en virksomhed med kød på. Forstået på den måde at der er viden, vilje og visioner bag hvert eneste af de produkter, vi udvikler, fremstiller og lancerer.  
 
Siden grundlæggelsen i 2011 har det været vores mission at tilbyde soyaprodukter, der kan erstatte kød. Uden at gå på kompromis med smag eller struktur. Målet er at blive den førende virksomhed inden for nye, grønne fødevarer samt at inspirere mennesker til at træffe flere sunde valg i madlavningen.
 
Idéen til Soy4You udspringer af et ønske om at tilbyde nutidens forbruger et velsmagende alternativ til traditionelt kød. Antallet af mennesker med mælkeallergi, forhøjede kolesteroltal og andre livsstilssygdomme er støt stigende. Det, mener vi, der kan ændres på ved at flere vælger retter baseret på soja. De positive effekter på det enkelte menneskes helbred er imidlertid én ting.

Noget andet er, at dyrkningen af soyabønner skåner miljøet for unødvendige belastninger sammenlignet med konventionel produktion af kød.

filmen her kan du se mere om sundhed og baggrunden for Soy4you